Arany műszer az önkéntesnek

Aranyvécépumpa-díjjal jutalmazzák azt a férfit, aki annyira felháborodott egy nyilvános illemhelyen a mocsok láttán, hogy kitakarította saját kezűleg.

Az eset az Egyesült Államokban történt, egy üzletember igényességét és tettrekészségét dicséri. Miután 45 perc alatt kipucolta az illemhelyet, benyújtotta munkadíjának számláját az illetékes önkormányzatnak, 156 dollárt - 23 ezer forintot - követelt Saugatuck városától.

A város vezetése azonban ezt nem fizeti ki, helyette arany, pontosabban aranyszínű festékkel lefújt vécépumpával ismeri el munkásságát.

A 45 éves férfi ezt nem bánja, és mint mondta, amúgy sem számított a fizetségre. A pumpánál is jobban örül azonban annak, hogy akciójával sikerült felhívnia a város vezetésének figyelmét a közvécék tisztátalanságára, és elérnie, hogy a testület megígérte, a jövőben jobban ügyel a tisztaságra.

Az önkormányzat amúgy közölte, hogy naponta kétszer is takarítják a nyilvános vécét, ám a rosszemlékű napon feltehetően nagyon zsúfolt volt az illemhely "programja", mert rengeteg turista kereste fel.
Forrás: MTI