A kormány nem tudja kivezetni a válságból az országot

A kisebbségi kormány nem tudja kivezetni a válságból az országot, mert nincs meg az ehhez szükséges társadalmi támogatottsága és stabil parlamenti többsége - jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnök-frakcióvezetője csütörtökö

"Minden hét, minden hónap veszteség az ország számára, amivel eltolódik az új parlamenti választások kiírása" - mondta a politikus pártja új székházának avatóünnepsége előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Semjén Zsolt szerint a jelenlegi helyzetre az új parlamenti választások kiírása az egyetlen megoldás, vissza kell adni az emberek kezébe a döntés lehetőségét.

A kisebbségi kormány agóniáját - azon kívül, hogy "Gyurcsány Ferenc betegesen ragaszkodik a hatalomhoz" - azért húzzák, mert "megpróbálják eltüntetni a maradék állami vagyont". Az országot fenyegető egyik legnagyobb veszély az, hogy a kormány igyekszik privatizálni a regionális vízműveket, ezen keresztül a vízkészletet, valamint az állami erdőket - fogalmazott a pártelnök.

A KDNP jelenleg azt tartja legfontosabb feladatának, hogy ezt, elsősorban a parlamentben, de ha így nem sikerül, akkor közvetlenül a néphez fordulva megakadályozza - hangsúlyozta Semjén Zsolt.

"Amennyiben a KDNP kormányzati pozícióba kerül, azon leszünk, hogy visszavegyük állami tulajdonba mindazon dolgokat, amelyek a nemzet szuverenitása és az emberek alapvető ellátása szempontjából meghatározó jelentőségűek" - mondta a politikus.
Forrás: MTI