Ötven év felettiek ötven százalék kedvezményt kapnak

Az ötven év felettiek ötven százalék kedvezményt kapnak az éttermekben, szállodákban és fodrászatokban október első szerdáján.

A Torkos Csütörtök - amikor az éttermek kínálnak ötvenszázalékos kedvezményt - és Mozgós Péntek - fitneszklubok, termálfürdők akciója - mintájára életre hívott Szeniorszerda célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az idősebbekre. Magyarország lakosságának közel harmada ötven év feletti, akik jelentős vásárlóerővel, erős aktivitással bírnak és érdeklődnek a különböző programok iránt, ám méltatlanul kevés figyelmet kapnak - tudatta Galambos Róbert szervező.

A Szeniorszerdát az idősek világnapja alkalmából indítják el, és szeretnék a következő években is megszervezni, hogy ez a generáció október első szerdáján ötven százalék kedvezményt kapjon az éttermekben, szállodákban, fodrászatokban és más szolgáltatóknál.

A szervezők egy játékot is hirdettek Nevezd be anyádat! címmel, amelynek lényege, hogy a fiatalabbak benevezzék internettel nem rendelkező szüleiket, rokonaikat a játékra. A fődíj egy ötvenezer forintos utazási utalvány.

Az akciónak köszönhetően eddig közel száz helyszínen nyújtanak kedvezményt az ötven év felettieknek, de a lista még bővülhet. A helyszínek és a játék részletei megtalálhatók a www.seniorszerda.hu című honlapon.
Forrás: MTI