Nyolc közé akarnak kerülni

A rájátszást érő nyolc közé jutást tűzte ki célul az Alba Volán jégkorongcsapata az osztrák bajnokságban (EBEL).A székesfehérvári klub sajtótájékoztatóján elhangzott, az EBEL pénteken indul, a Volán Linzben kezd, majd vasárnap, az első hazai összecsapásán

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató hangsúlyozta: az előző idényhez képest - amikor újoncként az utolsó, tizedik helyet szerezték meg a magyarnál lényegesen erősebb, színvonalasabb pontvadászatban - 13-an távoztak és 12-en érkeztek.

A legjelentősebb igazolások között említette Szuper Leventét, valamint négy légióst, a hátvéd Ryan Bonnit, Andreas Byströmöt, Blake Forsythot, valamint a csatár Nathan Martzet. Hozzátette: két külföldi csatár még fog majd érkezni.

"Nagyon megerőltető lesz a mostani évad, hiszen mintegy 140 nap alatt kell 54 meccset lejátszani. Ráadásul sok játékost adunk a válogatottnak, amelyre olimpiai selejtezősorozat vár. A hátsó alakzatot sikerült megerősíteni, Ted Sator személyében pedig olyan edzőnk van, aki garancia a minőségi munkára.

Szeretnénk előre lépni, az előző kiírásban úgy lettünk utolsók, hogy eleinte nagyon sok vereség csúszott be, majd szép lassan vettük fel az EBEL ritmusát" - mondta id. Ocskay.
Hozzátette, erre az idényre csaknem 325 millió forint a klub tervezett költségvetése, ebből az összegből még 20 százalék hiányzik.
Forrás: MTI