Dunakanyar Aquavity

Visegrád és Szentendre között több mint 100 kenuban ülnek egyszerre vízre szeptember 13-án a Dunakanyar Aquavity-n: a program alkalmából egy egész rögbicsapat és válogatott vízipólós is evezőlapátot vesz a kezébe. Sárkányhajókat is láthatnak az érdeklődők

A különleges vízi kalandtúra fővédnöke Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos, ő adja majd át az esti eredményhirdetéskor a díjakat.

A túra része, hogy a Duna menti településeken kikötve a szárazföldön is teljesítenek majd a résztvevők humoros vagy ügyességi feladatokat.Az Aquavity egyik flottillájában egy korábbi többszörös válogatott vízipólós megtalálható lesz, Petővári Zsolt.

Az idén először megrendezett verseny része, hogy külön kupáért küzd majd egymással a rajthoz álló három, egyenként 22 személyes sárkányhajó.A Pilisi Dunakanyar Kistérségi irodája által megszervezett esemény máris olyan népszerű, hogy bár első alkalommal rendezik meg, a kalandtúrán 100 kenu vesz részt.

A versenyen résztvevők nem időeredményüket, hanem ügyességüket mérik össze. Több díjat is kiosztanak, például a kikötés során leginkább vendégváró települést is díjazzák.

Azoknak is kínálnak programokat, akik nem kívánkoznak vízre: sport, tánc- és zenei programok, vetélkedők váltják egymást az érintett településeken.Az eseményről további információk a a www.dunakanyar.org/aquavity honlapon találhatók.
Forrás: MTI