Kiderült a Gyurcsány-kormány sorsa

Erőfeszítések árán akár 2010-ig is kormányozhat a jelenlegi kabinet. A feleslegesen elköltött pénzek ellenére a szerencse a kormány mellé áll, amikor kockázatos vállalkozásokba kezd – legalábbis egy, a Hirextra felkérésére készített horoszkóp szerin

Sokan találgatják mi lesz a sorsa a kisebbségi kormánynak. Mi már tudjuk. A legújabb Gyurcsány-kormány sorsa meg van írva a csillagokban. Az égitestek pedig nem politológusok, nem publicisták: nem hazudnak.

A 2008. május 5-én megalakult kisebbségi kormány horoszkópját a Hírextra felkérésére Bekő Éva asztrológus készítette el. A kormány Bika jegyű, aszcendense Szűz. Érdekes megfigyelni, hogy a kormány sorselemzése általában pozitív. Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc még sokáig hatalmon marad. Ezzel ellentétben áll a Magyar Köztársaság horoszkópja. E szerint egy éven belül jelentős változások lesznek a vezetőségben.

A külföldi viszonyok

Az Uránusz pontosan a Deszcendensen helyezkedik el, vagyis a külvilág általánosságban véve meglehetősen szkeptikusan, hűvös szemekkel szemléli a kormány ténykedését. Ez a konstelláció számos nyílt ellenségre is utal, akik hirtelen erővel, akár meggondolatlan hévvel szeretnék elsöpörni a fennálló magyar kormányt.



A kormány aszcendense a Szűz jegyébe esik. Ennek az uralkodó bolygója, a Merkúr a 9. házban, a külföld házában arra utal, a kormány törekszik arra, hogy a külföldi elvárásoknak megfelelően hozzon intézkedéseket, sokat ad arra, hogy jó megítélést kapjon más országoktól.

A Nap-Hold együttállás is a külföld házára esik, ami még jobban felerősíti a külkapcsolatok fontosságát, a horoszkóp szerint e kormány fő ténykedése a külkapcsolatok javítása, megerősítése lesz. Előfordulhat, hogy külföldről jelentős segítséget kap a fennmaradáshoz a kormány. De még ebben az esetben is folyamatosan támadások érik a nyílt ellenségek részéről, egy pillanatig sem lesz nyugodt körülötte a légkör.

Akár maradhat is 2010-ig

A kormány erőnléte elég jónak tűnik. Sőt, a kabinet szempontjából egyre kiélezettebb belpolitikai szituációhoz képest meglepően kedvezőnek mondható. Az életenergiát jelölő bolygók, a Nap és a Hold együttállásban vannak a Bika jegyében. Ez a konstelláció lehetőséget ad arra, hogy a Gyurcsány-kormány életben maradjon a 2010-es választásokig. Ugyanakkor a betegség házaiban is tartózkodnak bolygók, ami arra utal, hogy problémákkal, nehézségekkel kell szembesülnie, folyamatosan meg kell küzdenie az életben maradásért. A horoszkóp szerint ez erőfeszítések árán sikerülhet neki.

Az ellenzéki pártok erősségét, határozottságát jelzi a horoszkóp IV. háza. A Jupiter a kormány megalakulása után hamarosan hátráló, vagyis retrográd mozgásba kezdett. Ez azt mutatja, hogy az ellenzéki pártok a kisebbségi kormány létrejöttekor tudták legerősebben képviselni érdekeiket. Később viszont előfordulhat, hogy kicsit megtorpannak, veszítenek tettvágyukból.

Bizony-bizony, azok a bizonyos pénzek!

A Vénusz helyzete és fényszögei feleslegesen kiadott pénzekre utalnak, melyek elsősorban a negatív közvélemény csökkentését célozzák meg. A határozottan negatív külső megítélés ellenére a szerencse a kormány mellett lesz, a kockázatos vállalkozásokból a lehetőségekhez képest szerencsésen jön ki.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy ezekben a hetekben egy kisebb „belső átalakuláson” megy keresztül a Gyurcsány-kormány, a vezetők most átgondolhatják a stratégiát, a terveket a jövőre nézve. Szeptember közepétől novemberig a jelenlegi gazdasági helyzethez képest egy kis előrelépés várható. Ennek a hatásai viszonylag gyengén érződnek, de a semmihez képest ez is pozitív változásnak tekinthető.

Decemberre az ellenzéki pártok felélénkülését mutatja a horoszkóp, de egyben a hatalmon lévő kormány szerencséjét is jelzi erre az időszakra. Az év végén, illetve 2009. elején nem várható jelentősebb változás a kormányban és az ország életében. Április-május környékén valamennyit változhat a kormány megítélése a külvilág részéről: előfordulhat, hogy először negatív irányba változik, utána viszont kedvezően alakul a kormány számára.

A kisebbségi kormány horoszkópjában a 9. házban található a legtöbb bolygó, ami azt mutatja, hogy a külkapcsolatok erősítésén kívül a törvények, jogszabályok bővítése, fejlesztése lehet még ennek a kormánynak a fő tevékenysége fennállása alatt. 2009. májusától kezdve a foglalkoztatás javulását, a munkanélküliség csökkenését mutatják a bolygók.

A Magyar Köztársaság

A jelenlegi kormány horoszkópja mellett érdemes még figyelembe venni a Magyar Köztársaság horoszkópját is. Ez arra utal, hogy a Köztársaság születésnapja, tehát 2008. október 23-a után, egy éven belül egy jelentősebb változás következhet be Magyarország vezetőségében.

A Magyar Köztársaság horoszkópja szerint ebben az időszakban zajlanak le a fontos változások az ország vezetőségében – egy erősebb kezű és az elmúlt évekhez képest lényegesen sikeresebb kormányzás várható utána –, és ezután pár évig nem valószínű jelentősebb változás e téren. Az nem egyértelmű, hogy ez a csere konkrét személyekre vagy inkább pártokra vonatkozik, de azt világosan mutatja a horoszkóp, hogy az ország életére nézve egy kifejezetten kedvező változás fog bekövetkezni.

Bekő Éva honlapja