Eloltották a tüzeket

Eloltották a tűzoltók a Visegrádnál és Ürömnél vasárnap kigyulladt erdőterületeket. Visegrádon a hegyoldalban, Budapest és Üröm határában a Péter-hegyen gyulladt ki egy-másfél hektárnyi erdő és bozót.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Üröm és Budapest határában lévő Péter-hegyre az elmúlt napokhoz hasonlóan vasárnap is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Most egy-másfél hektárnyi erdő kapott lángra, az aljnövényzet mellett koronatűz is volt. A tűzoltók gyújtogatásra gyanakodnak, mert az elmúlt héten szinte minden nap ki kellett vonulniuk a Péter-hegyre, erdő illetve bozóttűz miatt. Bozótos és erdő gyulladt ki Visegrádon is, a hegyoldalban.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az erdőtüzeket délután négy órára eloltották. Feljelentést nem tudnak tenni, mert erdőtűznél nehéz bizonyítékot szerezni: a helyszínen kellene rajtakapni a gyújtogatót.

A katasztrófavédelem arra figyelmezteti a kirándulókat, hogy ha tábortüzet gyújtanak, azt gondosan árkolják körbe, és ha elhagyják a területet, oltsák el maguk után a tüzet. A telektulajdonosok pedig gaz-avarégetéskor fokozott figyelemmel járjanak el.
Forrás: MTI