Egy bográcsból kóstolgat a kormánypárti és az ellenzéki polgármester

A politikusok énekelnek, táncolnak, a polgármesterek pedig vendégül látják az érdeklődőket a XIV. Deszki falunapok keretében a hétvégén.

A szervező dél-alföldi település első embere, Simicz József az MTI-nek pénteken elmondta: a szombati program pártfüggetlen, és szerencsére ezt minden résztvevő így is gondolja.

Az egy négyzetméterre jutó főzőcskéző polgármesterek aránya jelentősen megnő a hétvégén a faluban. A Polgármesterek IX. Nemzetközi Főzőversenyére a nevezések alapján több mint ötvenen érkeznek szerte az országból, sőt azon kívülről is a vezetők, ugyanis öt ország, hat testvértelepülésről is jönnek versenyzők. Köztük vannak, akik önállóan neveztek a versenyre, de például Borsod megyéből nevezett egy csapat, amely az egymás melletti települések polgármestereit egyesíti majd remélve, hogy egységben az erő és a főzőtudomány.

Elsősorban birka- és marhapörköltre készülhetnek az éhes érdeklődők, de korábban készült vadhúsból is finomság, emellett pedig meglepetésfogásokat is ígért Simicz József.

A gasztronómiai élményt csak fokozza egy másik verseny, amely már a kiváló párlatokat hivatott megmérteni. Az Ágyaspálinka Fesztivált negyedik alkalommal kapcsolják össze a polgármesteri versengéssel. Emellett lesz horgászverseny, kézilabdakupa, gyermekprogramok és kirakodóvásár is.

A péntek koraesti megnyitót követően a helyi képviselőtestület által bemutatott Fásli Mulató szórakoztatja a közönséget, de szombaton sem marad zene nélkül az éjszaka, a jó hangulatról a Pa-Dö-Dö gondoskodik majd. Minkét napon utcabállal zárulnak az események.
Az ünneputón, vasárnap szentmise és hangverseny zárja a programokat.
Forrás: MTI