Fogyatékos előadók sztárokkal közös koncertje

A világon először Magyarországon tartanak olyan rendezvényt, amelyet fogyatékos emberek szerveznek, hogy ép gyermekeken segítsenek. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a hivatalban lévő és a már leköszönt köztársasági elnökök feleségei is részt vett

Az értelmi sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére fogtak össze sérült emberek, hogy november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában olyan népszerű sztárokkal közösen, mint többek között Rúzsa Magdi, Caramel vagy Oláh Ibolya, nagyszabású koncertet adjanak. A hangverseny bevételét a Böjte Csaba szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvái javára fordítják - jelentette be Papp Szabolcs, a rendezvény szóvivője a II. kerületben lévő Panda Hotelben, amelynek különlegessége, hogy az ott dolgozók túlnyomó része megváltozott munkaképességű.

"A jótékonysági koncert üzenete az, hogy a hátrányban élő és a fogyatékos személyek is képesek értékteremtő munkára, és nemcsak kapni, hanem adni is tudnak" - tette hozzá Papp Szabolcs.
Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége, a koncert fővédnöke így fogalmazott: "Nem lehet eléggé hangsúlyozni annak fontosságát, hogy ki-ki lehetőségei szerint segítsen. A Jobb velünk a világ rendezvény jelentősége az, hogy rámutat: a segítségnyújtás lehetőségei határtalanok. Itt most azok adakoznak, akiknek a világ szemében látszólag kevesebbjük van valamiből, ám ezáltal mindnyájan gazdagabbak leszünk".

Göncz Árpádné, a koncert védnöke elmondta: "Ezelőtt 15 évvel azért hoztuk létre a Kézenfogva Alapítványt, hogy országos szinten összefogjuk és erősítsük azokat a civil szervezeteket, amelyek az értelmi- és halmozottan fogyatékos, autista embereken segítenek. Az intézményekben és a családokban elrejtetten élő sérült embereket szerettük volna megismertetni, elfogadtatni a többségi társadalomban élőkkel. Ez a rendezvény azzal, hogy a fogyatékos emberek nyilvánosan kiállnak a nagyközönség elé, új lendületet ad a munkánknak, és nagyban segíti a fogyatékos emberek elfogadtatását."

Mádl Dalma szerint nagyszerű, hogy sérült emberek szeretnének segíteni árva gyermekeken. "Kötelességünk lenne mindannyiunknak őket, a hátrányos helyzetben élőket felkarolni, segíteni. Böjte Csaba nyitott szívvel és szemmel járva ismerte fel feladatát és végzi a munkáját. Mindenki, aki ebben őt segíti, sokat tanul tőle" - tette hozzá Mádl Dalma, aki ugyancsak a koncert védnöke.
A Jobb velünk a világ elnevezésű rendezvény különleges zenei élményt igér. A Nemadomfel Együttes olyan előadókat hív színpadra, mint Rúzsa Magdi, a 4For Dance, Caramel, Kiki, Miller Zoltán, a Salsamor Táncegyüttes, Oláh Ibolya és Kállay Bori. Az est házigazdája Vitray Tamás és Várkonyi Attila lesz.

A koncert este hét órakor kezdődik, de az érdeklődőket már négy órától várják a vásárra, amelyen sérült emberek értékesítik az általuk készített ajándéktárgyakat. Az ebből befolyt összeget szintén az árva gyermekek javára fordítják.

Jegyek kaphatók a www.ticketa.hu internetes oldalon és a helyszínen. A belépő ára 2500 forint. A nagycsaládosoknak és fogyatékos személyeknek 1200 forint. A támogatói jegy ötezer, a kiemelt támogatói jegy pedig tízezer forintba kerül - hangzott el a sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI