World Cyber Games: gitárhírók, szájberlányok

Vasárnap tartották a World Cyber Games hazai válogatóját, a nem játékbolond férfiak nem kis örömére szépségkirálynő-választással egybekötve. Megtalálták a világversenyre utazó hazai játékosokat, és a legszebb kockát is, aki egy évig az egyik újság arca és



A hölgyeknek persze nem csak szépnek kell lenniük, hanem ügyesnek is. Ennek megfelelően a slágerszám Guitar Heroban mérkőznek meg, egyikük kifejezetten jókat headbangel a műsorvezetővel – rockerek, ha találkoznak. A verseny kisebb zökkenőkkel, de jól halad: nem minden dal szerepel a gépben, de ha a zsűri húz, az általában bejön. Tudnak valamit: annyira, hogy a nagyon cool Müller Attila beszáll tiszteletbeli Cyber Girlnek (hogy minden versenyzőnek legyen párja), majd Majkával is mérkőzik egy sort. A zsűri ismertebb arcait egyébként Kustánczi Lia modellel ők adják, a többiek támogató-szervező vonalról erősítik a mezőnyt.



Lia még azt is elárulja, hogy lát olyan lányt a mezőnyben, aki a modellkarrierre is alkalmas lehet – neki ő a favoritja. Nevet nem közöl, így több tippünk is lenne – erős a mezőny, na.

Különösen a bikinis momentumnál (a szépségverseny az szépségverseny, még ha a világbéke most ki is marad a szórásból): bár a lányok bevallottan nem érzik magukat teljesen kényelmesen ebben a viseletben a színpadon, de a közönség többségi álláspontjával átlagolva még így is nagyon népszerű a forduló. Az egyik melltartó dinnyemintája még az amúgy segítőkészen erényes moderátor figyelmét is felkelti. A szimbólum jelentését inkább mi sem vizsgálnánk.

Eredmények
FIFA 08
1. Gabu
2. Csaszi
3. Redwing
C&C 3: Kane’s Wrath
1. Gorky
2. Xeon
3. Grisa
Warcraft III: The Frozen Throne
1. DNA
2. Lead
3. C00lL.Rabbit
Starcraft
1. Ace
2. Naib
3. Kashuka
Guitar Hero:
1. Murai Bence
2. Molnár Martin
3. Lakos Gergő

World Cyber Girls 2008:
1. Páll Zsófia
2. Bors Anita
3. Nagy Zsófia
Közönségdíj: Szenczy Alexandra
Ellenpontként a kvíznél ő maga pirul bele abba a válaszlehetőségbe, hogy PDA és PNA közt a lényegi különbség az, hogy utóbbi csak a lányoknak van – bár a geek humor sajátos is tud lenni, de ez azért túlzásnak minősül. A kérdések érdekesen szórnak (hasonlóan a válaszokhoz), a jelenleg legmenőbb videókártyától a Tetris kitalálójának nemzetiségén át a 64 jelentéséig a Commodore esetében – ahogy elnézzük, a lányok olvasottsága ilyen történelmi és nagyon technikai kérdésekben nem annyira nagy, mint férfitársaiké. És már nem bikiniben vannak – mégis elnézzük nekik.

A zsűri visszavonul nehéz helyzetébe, így alkalom nyílik eredményeket hirdetni: több selejtezőt is tartottak, ahol szerintünk jó húzás volt másodiknak lenni. A bronzérmes sok értékes ajándékot kap, az ezüstös nagyon sok értékes ajándékot, a nyertes nem sokat, viszont viszik a kölni világversenyre – biztos ott is kapnak ezt-azt, de jobb ma egy galamb, mint egy veréb, és holnap egy túzok – vagy mi.

Az életkori szórás elgondolkodtató: általában a nyertesek a legifjabbak (a Guitar Hero bajnoka most kezdi a nyolcadik általánost, a mobiljátékokat, aki exkluzív, telepakolt telefont kap majd a S*ms*ngtól, egy erősen tíz körüli ifjú nyeri – róla már volt szó, de még mindig ámulunk).

Eredményt hirdetnek a lányoknál is: van közönségkedvenc is, szakmai díjat kap a tanárnéni (nyelvtanfolyamot, online), és rengeteg ajándékot a három nyertes. Sok mindent, külön segítőkész urak cűgölik le a rengeteg mindent – hiába, a műfaj még mindig nem tart a nagyon kicsi termékeknél.



Néhány szóra nekünk is sikerül elkapnunk a nyertes Páll Zsófit: rokonszenvesen őszinte, ezt roppantmód kedveljük benne.

Az eredménynek ugyanis természetesen örül, ráadásul azt sem állítja, hogy meglepte volna. Azért jött, hogy nyerjen, ugyanis. Azt azért elmondta, hogy bár a többiekkel korábban nem ismerték egymást, jól összebarátkoztak – a kapcsolat valószínűleg meg is marad köztük. A nagy kérdésre, miszerint a legkockább lányt, vagy a leglányabb kockát (ennél frappánsabban nem tudtuk megfogalmazni, elnézést) keresték-e, diplomatikusan a „vegyesen” választ adta – szempont volt a külcsín is, de egy, a témában totálisan analfabéta modell nem lett volna igazán esélyes. A kockasággal kapcsolatos előítéletekre személyében persze rácáfol, de ő sem tartja elképzelhetetlennek, hogy valaki csak a játékra koncentráljon – ő azért ügyel az egészséges arányokra. És persze jön jövőre is: nem biztos, hogy indul, de az új húsra mindenképp kíváncsi.

Ezzel nincs egyedül, mi is kint leszünk, hátha olcsóbb lesz R2D2. Vagy összejön az egér.