Torna a buszmegállóban

Nem lehet elvesztett idő, amit az emberek buszra várva töltenek. A brit kormány szerint ezt az időt nagyszerűen ki lehet használni egy kis tornára. Ezért indította el az "Every stop helps" (Minden megálló segít) elnevezésű kampányt, amely egy kis karkörzé

A kísérlet helye a Blackburn és Manchester közötti autóbuszvonal. Az utasoknak ezen a szakaszon röplapokat osztogatnak, amelyen hat gyakorlat látható. A szervezők szerint ezek a gyakorlatok könnyűek, szórakoztatóak, diszkrétek, senkinek sem kell tartania attól, hogy nevetségessé válik a másik szemében.

A kampányt a középfokú oktatásért felelős kormánybizottság finanszírozza, amely abban bízik, hogy a kampánnyal csökkenteni lehet a lakosság egészségi problémáit, a szívpanaszoktól a cukorbetegségig.

A kezdeményezés fogadtatása vegyes. Az emberek nagy része rokonszenvesnek tartja, bár vannak, akik felvetik, hogy a kampány költségeit miért nem fordítják inkább a magas jegyárak csökkentésére. Egy konzervatív képviselő pedig egyenesen azt kérdezte, hogy nem áprilisi tréfáról van-e szó, és nehezményezte, hogy most, "amikor a kormány virtuálisan csődhelyzetben van", utolsó pennyjeit erre költi". Szerinte ez "a közpénzek megdöbbentő elherdálása".A kísérletet a bizottság ki akarja terjeszteni a vasúti szektorra is.
Forrás: MTI