Bevásárlóközpont a Madárfészeknél

A turizmus fejlesztése érdekében nagyméretű bevásárlóközpontot és különböző szórakoztató létesítményeket építenek a Madárfészekként emlegetett Nemzeti Stadionnál és a szomszédos Nemzeti Vízisportközpont (Vízkocka) területén - közölte a Pekingi Turisztikai

A központi olimpiai létesítmények környékét szórakoztatóközponttá kívánják alakítani, amelynek részeként például a Vízkocka lelátóit is átalakítják. A jelenlegi 17 ezer férőhelyes uszodát 6000 fősre csökkentik. A több mint 79 ezer négyzetméter alapterületű központ területén egy élményfürdőt, mesterséges szörfpályát és fitnesztermeket alakítanak ki.

A terület átalakítását várhatóan egy éven belül kezdik el. A Madárfészekben pedig egy nagyszabású kulturális központot hoznak létre, miután elkészülnek a vendéglátóhelyek, üzletek és a szórakozóhelyek kialakításával.

Az új létesítményeket a Madárfészek felszín alatti részénél hozzák létre, hogy az épület jellegzetes formája ne változzon. A turisták kedvéért pedig az olimpiai fáklyát egy darabig még a stadionban tartják.
Forrás: MTI