Határsértőket fogtak

Több csoportban összesen negyvenegy határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök Csongrád megyében szerdán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A határsértők többsége koszovói állampolgár, akik illegálisan lépték át a zöldhatárt - mondta csütörtökön Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: olyan szerb állampolgár is akadt azonban, aki egy kamionban megbújva próbált visszatérni Szerbiába a röszkei határátkelőhelyen.

Az elfogott embercsempészek ellen büntetőeljárás, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Csongrád megyében idén eddig közel 450 határsértőt és több mint 30 embercsempészt fogtak el a határrendészek. Az elmúlt évek tapasztalata alapján a nyár végi időszakban a nagyobb forgalom mellett nagyobb a migrációs nyomás is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyi sajátosságok figyelembe vételével felkészült erre az időszakra, ennek köszönhető a 24 óra alatt elfogott határsértők és embercsempészek magas száma - közölte a szóvivő.
Forrás: MTI