Szorgos biciklitolvaj

A világ feltehetően eddigi legszorgalmasabb biciklitolvaját és orgazdáját csípték el Kanadában rendőrök: 2865 lopott kerékpárt találtak nála.

A 49 éves férfinak amúgy bicikliboltja van Torontóban. Az árubeszerzést drótvágóval oldotta meg és egy cimborájával. A rendőrség kelepcével érte tetten őket. Miután júniusban nagyon megugrott a kerékpárlopások száma, a rendőrök lelakatolt csalibicikliket raktak ki az utcákra. Ezek is megtetszettek a két biciklikötőnek, elvágták kettőn a lakatdrótot, mire rögtön elfogták őket a lesben váró rendőrök.

A főkolompos üzletében olyan "biciklisűrűség" volt, hogy végül a tűzoltók az emeleti ablakból engedték le kötélen a kerékpárokat. A főtolvaj otthonában is találtak vagy kétszáz kerékpárt - meg némi kábítószert. A férfi tíz garázst is bérelt, amelyekből további biciklisereg került elő.

Eddig már vagy 15 ezer ember nézett be a rendőrségre, hogy ellenőrizze, nincs-e a lefoglaltak között ellopott biciklije, de csak ötszázan távoztak nem üres kézzel - adta hírül a Guardian című brit lap.
Forrás: MTI