Lottó-lottó-lottóláz!

Lottólázban ég Magyarország és környéke, a héten összesen több mint nyolcmillió szelvénnyel játszottak az ötös és a hatos lottón - mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója vasárnap az MTI-nek. A marketingvezető arról is beszélt, h

Ezen a héten nagyjából 4,3 millió ötös lottó- és négymillió hatoslottó-szelvényt adtak el. Ez jóval meghaladja egy "átlagos" hét forgalmát. Hatosból dupla annyit vettek, ötösből egymillió szelvénnyel többel játszottak az emberek. Arra számítanak, hogy a jövő héten még ennél is többen lottóznak majd, hiszen még magasabb a főnyeremény - mondta Somorai László.

Sokan külföldről is játszanak Magyarországon: a határ menti lottózók forgalmának 10-15 százalékát a határon túlról érkezők adják - tette hozzá.

Még soha nem fordult elő a két lottón együttesen ilyen nagy főnyeremény. A hatos lottó húszéves történetében még soha nem volt ilyen magas a főnyeremény, az ötös lottó esetében a mostani a kilencedik legmagasabb elvihető nyeremény - mondta Somorai László
Emlékeztetett: a nyeremény 52 hétig halmozódhat mind a két lottó esetében, hozzátéve, az ötös lottónál a 14. hétnél tartunk, a hatos lottónál a 24. hétnél.

A jövő héten mintegy 1,3 milliárd forint lesz a főnyeremény az ötös lottón, míg a hatoson 2,35 milliárdot ér majd a telitalálatos szelvény.
Forrás: MTI