Független jelölt lett polgármester

Varga János független jelölt nyert az időközi polgármester-választáson a Zala megyei Pusztaszentlászlón vasárnap - tájékoztatta a szavazatok összeszámlálása után a község jegyzője az MTI-t.

Az időközi választáson két polgármesterjelölt indult: a győztesre 266-an voksoltak, míg a szintén függetlenként induló Tóth András, volt főállású polgármester 64 szavazatot kapott. A 660 lakosú település irányítását Varga János tiszteletdíjasként kívánja ellátni - mondta el Szilvás Istvánné jegyző.

A falu 560 választópolgára közül 332-en adták le voksukat, ebből két szavazat volt érvénytelen.
Az időközi önkormányzati választást azt követően írták ki, hogy a volt polgármester jogviszonya a tisztségével kapcsolatban elkövetett bűncselekménye miatt megszűnt. Múlt év márciusában Tóth András a falugyűlésen "beszari alaknak" nevezte az egyik képviselőt és kijelentette, hogy valótlanságokat állít.

A bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés miatt Tóth Andrást bűnösnek találta ugyan, de nem tiltotta el a közügyek gyakorlásától, ezért indulhatott polgármester-jelöltként az időközi választáson.
Forrás: MTI