A Fidesz beismerte beruházásellenes politikájának kudarcát

Mostanra néhányan felismerték a Fideszben, mekkora kárt okozhat Orbán Viktor beruházásellenes politikája, ezért már több fideszes vezetésű település áll sorba azért, hogy ott épüljön meg az Apollo Tyres gumigyára - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az

Budai Bernadett közleményében kiemelte: amíg a kormány azon dolgozik, hogy minél több olyan beruházást vonzzon az országba, mint a Kecskemétre települő Mercedes-gyár, addig a Fidesz arra törekszik, hogy elszabotálja ezeket.

Az indiai Apollo Tyres a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kivárása helyett a múlt héten visszavonta a Gyöngyösre tervezett, 900 munkahelyet teremtő, első lépésben mintegy 50 milliárd forintos beruházásának tervét és új helyszínt keres a gumigyárnak.

A kormányszóvivő szerint a Fidesz beruházásellenes politikájával megfosztotta egy lehetőségtől a gyöngyösieket, a kormány viszont azon dolgozik, hogy az ország ne veszítse el végérvényesen a beruházást és Magyarországon létesítsen gyárat, munkahelyeket a cég. A párt szerint a Fidesz magatartásának célja, hogy a kormánynak kárt okozzon, bár ezzel az országnak árt.

Arra biztatjuk a Fidesz önkormányzati politikusait, hogy ne Orbán Viktor politikai érdeke, hanem az emberek és az ország érdeke szerint cselekedjenek és támogassák a beruházás megvalósítását, bármelyik hazai helyszín mellett dönt is a vállalat - áll a kommünikében.
Forrás: MTI