Használt belépőjegyeket gyűjtenek

Olimpiai szuvenírként használt belépőjegyet gyűjt sok kínai a pekingi játékok kezdete óta.Gyűjtők internetes honlapjain egy "közepes értékű" használt belépőjegyért, mint amilyen például egy tájfutóversenyé volt, 50 jüant (7,3 dollár) adnak, az olyan népsz

Az augusztus 10-én lejátszott mérkőzés alatt a kínai gyűjtők sorban álltak a sportcsarnok előtt, hogy megvehessék a távozó nézők jegyét.

A használt jegyek online kereskedelmében a kereslet sokkal nagyobb a kínálatnál. Az a szerencsés ember, akinek birtokában van az olimpia megnyitóünnepségének belépője, akár több ezer jüant is kaphat érte.

Hszü Csian (Xu Jian), az egyik gyűjtőmagazin vezetője elmondta: gyakorlatilag lehetetlen, hogy valakinek az olimpia összes versenyéről legyen jegye. Azt tanácsolja a gyűjtőknek, hogy olyan belépőkre vadásszanak, amelyeknek értéke valószínűleg nőni fog, mint például a nyitóceremóniáé.

A taobao.com online használtjegypiac tulajdonosa szerint a jegybirtokosok egyelőre nem adják el kincseiket, mert arra számítanak, hogy drágulnak. Azt tanácsolta a gyűjtőknek, hogy várjanak, mert a használt jegyeknek nincs jó áruk a rövid határidejű spekulációkban, hanem hosszútávú befektetésnek kell tekinteni azokat.
Forrás: MTI