Bemutatták Ujj-Mészáros Károly rövidfilmjét

A Szarajevói Filmfesztiválon bemutatták Ujj-Mészáros Károly Alena utazása című kisfilmjét, amely a vetítés után nagy tapsot kapott a közönségtől. Erről a rendező számolt be az MTI-nek kedden.

"Pozitív visszajelzést kaptunk (...), egyeseket sikerült megsiratni" - fogalmazott Ujj-Mészáros Károly, aki hozzáfűzte azt is, hogy egy koszovói filmes szakember szerint a produkció "olyan, mintha egy bosnyák ember csinálta volna, nem külföldi".

A fiatal rendező elmondása szerint a bosnyák színészekkel készített filmet nemcsak a szarajevói, hanem a berlini filmfesztivál munkatársai is méltatták.

A 15 perces alkotás egy fiatal lány búcsújáról szól, aki látszólag irigylésre méltó külföldi útra készül, valójában rákbetegsége kezelésére fekszik be egy kórházba.

Ujj-Mészáros Károly munkája a Szarajevói Filmfesztivál Sarajevo City of Film programjában szerepel Matija Debelah, Nikolina Baric, Vanja Silicic, valamint a Allen Dragojevic mozgóképeivel együtt.

Ujj-Mészáros Károly megemlítette azt is, hogy jelenleg Hegedűs Bálinttal együtt egy nagyjátékfilm forgatókönyvén dolgozik, melynek munkacíme Liza. A mű Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabjának újragondolt adaptációja lesz.
Forrás: MTI