Sziget Szombat – videóval

Az olimpián döntögetett csúcsok mellett szurkolhatunk a Sziget fesztiválnak a következő nézőrekord felállításához, esetleg részesei lehetünk az esetleges sikernek. Koncertek, amikért érdemes kimenni szombaton a Szigetre.

Ezekben a percekben már játszik a Pannonia Allstarts Ska Orchestra a Nagyszínpadon, és a továbbiakban is érdemes időzni a Sziget ezen területén a délután folyamán két hölgynek köszönhetően. Mademoiselle K, majd a Molokoban híressé vált Róisín Murphy szórakoztatja a nagyérdeműt. Ezután lép színre Serj Tankian, a System of a Down frontembere. Az estét az R.E.M. zárja.

A mai napon a magyar alternatív színtér seregszemléjéből is érdemes elcsípni pár darabot: ha mindenképpen választanunk kell akkor a 8-kor kezdő 30Y-t (MR2) ajánlanák, illetve az Arany Ászok Színpadon 11-től játszó Heaven Street Sevent és az őket követő Belmondot.

Szavunkat nem feledvén mindjárt vissza is térnénk a nagyszínpad szombati utolsó fellépőjéhez, azonban még a funk zene rajongóinak a figyelmét felhívnám a 11 órakor kezdődő Maceo Parker koncertre (Klubrádió Jazz Színpad). Gondolatban fájó szívvel intek előre is búcsút Goran Bregovicnak, akinek most sem jutok el a koncertjére, hiszen az R.E.M., az mégiscsak R.E.M. Amikor „rossz napjuk” van akkor is, meg ha „boldog emberekről” énekelnek akkor is. Csak „imitálva az életet”, „frekvencia után érdeklődve”, vagy „emberként a Holdon”, és még sorolhatnám hányféleképpen. Inkább hallgassuk, most videóról, este már élőben. (A táncfigurákat közvetlen környezetünk felderítésének érdekében illendő megtanulni.)