Phelps tisztának mondja magát

Tisztának mondta magát pénteki, hatodik pekingi olimpiai győzelme után Michael Phelps, miután a játékok kezdete óta először kérdezték meg az amerikai úszófenomént a doppingról és a rendkívüli teljesítményét fogadó kételyekről.

"Mindenki azt beszél, amit akar. Ami engem illet, én kijelentem, hogy tiszta vagyok. Önként csatlakoztam az amerikai doppingellenes ügynökség által kezdeményezett programhoz, hogy ellenőrizzenek és bizonyíthassam, amit mondok" - nyilatkozta Phelps.

"Az emberek annyit kételkednek, amennyit akarnak, de bizonyítékom van arra, amit állítok" - tette hozzá az amerikai, akit saját teljesítményéről faggattak az újságírók honfitársainak, az atléta Marion Jonesnak és a baseballos Barry Bondsnak a doppingügyei után.

Michael Phelps már szerdán minden idők legtöbb aranyérmet szerző olimpiai bajnoka lett, miután az athéni 6-ot követően Pekingben negyedik győzelmét aratta. Azóta két újabb olimpiai elsőséget gyűjtött be.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI