Edwards amerikai volt szenátor beismerte, hogy megcsalta a feleségét

John Edwards, volt amerikai elnökjelölt-aspiráns hónapokig tartó huza-vona után elismerte, hogy valóban megcsalta a feleségét. Az amerikai politikusról tavaly októberben állította először a National Enquirer című amerikai lap, hogy titkos viszonyt folytat

Akkoriban kiderült, hogy 42 éves Rielle Hunter terhes, és több lap is azt sugallta, hogy Edwards lehet az apa, annak ellenére, hogy a politikus kampánystábjának egyik tagja bejelentette, hogy az övé a gyermek.


A National Enquirer szerdán egy homályos fotót is közölt a politikusról és egy gyermekről. Újságírók szerint egykori észak-karolinai szenátor júliusban egy hotelben találkozott a nővel és a csecsemővel.


John Edwards pénteken az ABC-nek úgy nyilatkozott: 2006-ben súlyos hibát követett el. Felismertem, hogy súlyosan vétettem, elmondtam a feleségemnek, hogy viszonyom volt egy másik nővel, és kértem, hogy bocsásson meg - fogalmazott a politikus. Arról is beszélt, hogy Rielle Hunterrel 2006-ban egy New York-i bárban ismerkedett meg, és a viszonyuk ellenére nem volt belé szerelmes.
A volt elnökjelölt-aspiráns tagadta, hogy ő lenne az apja szeretője 5 hónapos gyermekének, és közölte, apasági vizsgálatot kér, hogy ezt be is tudja bizonyítani.


John Edward kijelentette, a családjának minden fájdalmas részletet elmondott még két évvel ezelőtt a történtekről.


A politikus felesége, Elisabeth Edwards - aki rákos beteg - ezt megerősítette, de - mint mondta - remélte, hogy ez a viszony soha nem fog nyilvánosságra kerülni.


A nyilvános kampányköltségek szerint 2006-ban és 2007-ben Rielle Hunter több mint százezer dollárt kapott internetes szolgáltatásért az Edwards-stábtól.


Az elmúlt hetekben többször is felmerült, hogy ha Barack Obamát választják meg elnöknek, akkor Edwards valamilyen tisztséget kaphatna akár a Fehér Ház új lakójának a közvetlen kabinetjében.

Forrás: MTI