Vasárnap meglehet az első arany

Vasárnap, a pekingi olimpia második versenynapján 14 számban avatnak bajnokot, s akár az első magyar érem is megszülethet.Erre a legnagyobb esély az uszodában, a vívó-, illetve a dzsúdócsarnokban kínálkozik. Az úszóknál, a magyar idő szerint 4 órakor rajt

Férfi 400 m vegyesen (az előfutam függvényében Cseh Lászlóval és Kis Gergővel), férfi 400 m gyorson (Gercsák Balázs?), női 400 m vegyesen (Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka?) és a női 4x100 m-es gyorsváltóban lesz döntő. Ezen kívül a férfi 100 m mell (Bodor Richárd és Gyurta Dániel?) és a női 100 m pillangó (Dara Eszter?) elődöntőjét, valamint a női 100 m hát (Szepesi Nikolett), a férfi 200 m gyors (Kovács Norbert), a női 100 m mell (Pecz Réka), a férfi 100 m hát (Rudolf Roland), a női 400 m gyors (Kapás Boglárka) és a magyar induló nélküli férfi 4x100 m-es gyorsváltó előfutamait rendezik a Vizes Kockában.

A vívóknál a férfi párbajtőrözők egyéni versenyére kerül sor három magyarral: a világbajnoki címvédő Kulcsár Krisztián (6 ó), valamint a háromszoros Eb-első Boczkó Gábor (6:30) és a friss Európa-bajnok Imre Géza (7) egyformán a 32-es táblán kezd. A finálé 14:40 órakor kezdődik. A cselgáncsozók közül a 66 kilós Ungvári Miklós lép tatamira 6 órától, a súlycsoport helyosztóit 12 órától rendezik.

Az evezősöknél bemutatkozik az egyetlen magyar egység, a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár 9:40 órától száll vízre az előfutamban, Káté Gyula pedig az ökölvívók 64 kilós súlycsoportjának első fordulójában lép ringbe, itt 7:30 órakor kezdődik a program, Káté meccse az ötödik lesz a sorban. A sportlövőknél Csonka Zsófia a légpisztoly 10 m-es számban kezd 3 órától, az alapverseny után a döntőre 6 órától kerül sor.

Szávay Ágnes egyesben, illetve Arn Grétával párosban is debütálhat a teniszközpontban - az 1. forduló időrendjét még nem tették közzé -, egyesben a hazai színeket képviselő Cseng Csie (Zheng Jie) , párosban pedig a japán Morita Ajumi, Szugijama Aj duó lesz a rivális. Böczögő Dorina a női tornászok selejtezőjének 1. csoportjában lép a szerekhez 4 órától, sorrendben talajon, ugrásban, felemáskorláton, illetve gerendán mutatja be gyakorlatát.

Vasárnap a címvédő férfi vízilabda-válogatott is megkezdi szereplését Pekingben: Kemény Dénes csapata az A csoport 1. fordulójában az újdonsült Európa-bajnok montenegróiak ellen száll vízbe 4:50 órától.

Az említetteken kívül a női cselgáncsozók 52 kilós kategóriájában, a női súlyemelők 53 és a férfi súlyemelők 56 kilós súlycsoportjában, valamint férfi trapban, a női 3 m szinkronugrásban, a női országúti kerékpáros mezőnyversenyben és a női íjász csapatversenyben hirdetnek győztest vasárnap.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI