Nadal jobban járt

A leendő világelső spanyol Rafael Nadal némileg szerencsésebb volt a pekingi olimpia teniszversenyének sorsolásakor, mint Roger Federer.

A svájci sztár, aki jelenleg még a világranglista élén áll, első számú kiemeltként az orosz Dmitrij Turszunov ellen lép pályára az első fordulóban, s ha eljut a harmadik körig, ott legutóbbi legyőzője, az ellene júliusban Cincinnatiben nyerő horvát Ivo Karlovic várhat rá. Amennyiben Karlovic kiesne, a spanyol Tommy Robredo vagy a cseh Tomas Berdych lehet Federer ellenfele.

Az idén a Roland Garroson és Wimbledonban is bajnok spanyol játékos debütálása sokkal nyugodalmasabbnak ígérkezik. Az első fordulóban az olasz Potito Staracéval játszik, ugyanakkor az ő ágán van a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovic.

A nők között az első igazi nagy összecsapások a negyeddöntőben várhatók, legalábbis ami a sztárokat illeti: Serena Williams ellenfele Jelena Gyementyjeva, Dinara Szafináé pedig a világranglista élén honfitársát, Ana Ivanovicot váltó Jelena Jankovic lehet. Magyar szempontból nézve: a kínai Csie Cseng (Jie Zheng) ellen kezdő Szávay Ágnes két győzelem esetén a nyolcaddöntőben Szafinával játszhatna.
Forrás: MTI