Bruce Dickinson 50 éves - videóval

Az Iron Maiden énekese ma ünnepli 50. születésnapját. Hogy mennyire fog Bruce Dickinsonon az idő, vagy olyan, mint a bor, hogy az évek múlásával egyre jobb lesz? A rajongóknak nem kell sokáig várni, hogy személyesen döntsék el, hiszen augusztus 12-én az I

Bár Bruce Dickinson az Iron Maiden énekeseként lett világhírű, az élet számos más területén próbálta már ki magát sikerrel, és ezalatt nem(csak) a szólókarrierjét értem. Sokan tudják például, hogy pilóta is. Van, hogy ő vezeti a zenekar repülőgépét, néha pedig rádió- és televízió-műsorral is teszi ugyanezt. Kiváló vívó, azt mondják, ha Magyarországon jár ezen okból kifolyólag mindig ellátogat Csepelre.

Az Iron Maiden története nem Bruce Dickinsonnal indult, ő „csak” 1981-ben lett a zenekar énekese, így igazából már vele robbantak be a köztudatba. Ugyanis a világ egyik legmeghatározóbb heavy metal együttesének 1982-ben kiadott - már Bruce közreműködésével készített - harmadik nagylemeze, a „The Number of the Beast” volt az első elsöprő sikert arató korongja. Ezután évekig nem volt megállás: a hatalmas népszerűségnek örvendő Maiden szinte „ontotta” a jobbnál-jobb lemezeket, világkörüli turnéikon mindenhol hatalmas tömeg őrjöngte végig a koncertjeiket.

1993-ban Bruce kivált a csapatból, és folytatta (1990-ben megkezdett) szólókarrierjét. Értelemszerűen a vasszűz rajongóinak körében vegyes fogadtatása volt döntésének. Sokan talán csak akkor „bocsátottak meg” neki, mikor 1999-ben visszatért a bandába.

Az Iron Maiden 2008-as turnéjának állomásaként lép fel a Sziget Fesztivál nulladik napján, a koncert 6 ember számára mindenféleképpen különleges élmény lesz, hiszen a Pont FM játékának győztesei vokálozhatnak kedvenceiknek egy szám erejéig. A játékra jelentkezni már nem lehet, de egészen holnap délig még szavazhattok a résztvevőkre. A szerencsés nyertesek nevét a rádió Rocközön című műsorában hirdetjük ki, és élő adásban értesítjük őket.

Jövő hét kedden tehát Iron Maiden koncert, addig is stílszerűen az együttes egyik számával kívánunk boldog születésnapot Bruce Dickinsonnak.