A Barca talán enged

"Fontos az olimpia egy futballista számára" - jelentette ki szerdán este Joan Laporta, a Barcelona New Yorkban tartózkodó elnöke az amerikai ESPN tv-csatornának, miután a katalán csapat megnyerte ügyét a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) argentin sztár

"Nem mondhatok semmit mindaddig, amíg nem beszéltem újra Messivel, hogy tájékoztassam őt a klub álláspontjáról" - közölte Laporta, de hozzátette: Josep Guardiola vezetőedző, aki a New York-i Red Bulls elleni, 6-2-es győzelemmel végződött mérkőzés után csütörtökön hajnalban beszélt telefonon az argentin játékossal, "jól tudja, hogy milyen fontos az olimpia egy futballista számára".

Ezzel sejtetni engedte, hogy az egyesület engedhet Messi óhajának, aki így részt vehet a pekingi tornán. Guardiola egyébként 1992-ben a barcelonai olimpián tagja volt az aranyérmes spanyol válogatottnak.

A Barcelona, a Werder Bremen és a Schalke 04 a múlt héten fordult a CAS-hoz annak nyomán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) állásfoglalása alapján valamennyi klub köteles elengedni a válogatottakhoz meghívott 23 éven aluli játékosát. A Sportdöntőbíróság (CAS) szerdán aztán úgy döntött, hogy erre nem kötelezhetőek a csapatok.

Ami a döntését illeti, Laporta úgy vélekedett, hogy "ezt a győzelmet nem kell ünnepelni, nincsenek sem győztesek, sem vesztesek, a fontos, hogy precedens született".
Forrás: MTI