Vlasic győzni akar

Az olimpiai bajnoki címet célozza meg Blanka Vlasic horvát magasugró világbajnoknő, 34 nemzetközi viadalon aratott győzelme után.

"Tudom, hogy mint az aranyérem fő esélyese megyek Pekingbe. Eredményeim önmagukért beszélnek" - mondta Vlasic a Slobodna Dalmacija című zágrábi lapnak. "Nem menekülök el e szerep elől, ellenkezőleg, vállalom a kihívást" - tette hozzá a 193 centis bajnoknő.

A 24 éves Vlasic 2007 augusztusában, Stockholmban minden idők második legjobb szabadtéri eredményét érte el a 207 centiméteres ugrással. A világrekordot 1987 óta a bolgár Stefka Kosztadinova tartja 209 cm-rel. Az idén egy centire megközelítette egyéni rekordját, előbb Isztambulban június 22-én, majd két héttel később Madridban. Utolsó versenyén júliusban, Stockholmban ismét diadalmaskodott, ezúttal 202 cm-rel. Július 26-én lemondott egy londoni versenyt, hogy jobban felkészülhessen az olimpiára.

Blanka Vlasic, aki az utolsók között indul Pekingbe augusztus 12-én, jelenleg Splitben edz, a lap szerint "mosolyogva, stressz nélkül, teljesen lebarnulva"."Nem hagyom, hogy bármi megzavarja napi edzésritmusomat. Néha lemegyek a strandra, de csak azokon a napokon, amikor csupán egy edzésem van" - vallotta be.
Forrás: MTI