Szánalmas doppingellenőrzés

Szánalmasnak nevezte Alain Bernard, a 100 méteres gyorsúszás francia világrekordere, hogy két napon belül kétszer is doppingellenőrzésnek vetették alá.

Bernard szerdán a francia olimpiai csapat sajtótájékoztatóján elmondta, hogy rögtön megérkezésük után, hétfő este doppingtesztre rendelték őt honfitársnőjével, Laure Manaudou-val és a dél-koreai Pak Te Hvannal együtt.

"Mintegy véletlenül, sorsolás alapján választottak ki bennünket. Laure-t és engem két nappal korábban Talienben (Dalian) már ellenőriztek. Vért és vizeletet vettek tőlünk. Meglehetősen szánalmas volt az egész, mert egy óra 40 percig tartott, pedig csak hárman voltunk" - mondta az úszó.
Bernard edzőjét, Denis Auguint ugyancsak feldühítette a doppingellenőrzés körüli szervezetlenség, mert egyszerre két helyszínre szólították őket: az olimpiai faluba és az uszodába.

"Nem tudtuk, hogy most hová induljunk. Kész kupleráj az egész" - fogalmazott Auguin, aki a két francia bajnok kontrolljának lebonyolítását is kifogásolta.

"Nem fogok minden részletet elmesélni, de ahogyan megszúrták őket... Bernard-nak háromszor szúrták meg ugyanazt a vénáját, mert nem találták el rendesen. Nem nagy ügy, túl vagyunk rajta, de nem szabad, hogy két naponta ezt tegyék. Egy idő után az ember ideges lesz tőle" - mondta az edző, aki hangsúlyozta: nem az ellenőrzésekkel van baja, de a sportolók iránti tisztelet jegyében jobb szervezést kér.

Forrás: MTI