Rendkívüli támogatás Kolonics György hozzátartozóinak

Megkapják a rendkívüli állami támogatást a július 15-én tragikus hirtelenséggel elhunyt kenus olimpiai bajnok Kolonics György hozzátartozói.Erről Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter határozott, aki személyesen tájékoztatta az érintett

Erről Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter határozott, aki személyesen tájékoztatta az érintetteket, amikor szerdán hivatalában fogadta őket. A miniszter elmondta a szülőknek és a néhai olimpikon menyasszonyának, hogy - a folyósítási eljárást leegyszerűsítve és felgyorsítva - a korábbi elképzeléstől eltérően saját hatáskörben döntött a rendkívüli támogatás ügyében - tudatta az Önkormányzati Minisztérium az MTI-vel.

A miniszteri határozat értelmében 2008. augusztus 1-jétől 2012. július 31-ig - a pekingi olimpiától a londoni játékokig - az olimpiai járadékkal megegyező, jelenleg havi nettó 222 ezer forint rendkívüli támogatásban részesülnek a hozzátartozók: az édesanya és az édesapa 55.500 - 55.500, az élettárs pedig 111 ezer forint értékben.

A 2008-ban esedékes rendkívüli támogatást egy összegben, 2009. január 1-jét követően pedig negyedévente kapják meg a hozzátartozók, az önkormányzati miniszter saját keretéből.Az ez évi támogatásról szóló okiratot Gyenesei István a találkozón átadta az érintetteknek.
Forrás: MTI