MSZP: a HírTv találta ki a drogos történetet

Az MSZP szerint a Hír TV találta ki a pénzügyminiszter volt kampányfőnökével is összefüggő "drogügyet". Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt szerdán az MTI-nek."Az egész drogos sztorit a Hír TV találta ki, és ezt mondja a Hír TV-vel együttműködő

"Az egész drogos sztorit a Hír TV találta ki, és ezt mondja a Hír TV-vel együttműködő Baráth Miklós is" - közölte a politikus.

Nyakó István azt mondta, a Hír TV állítása szerint Tóth Viktor, Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke megbízott egy állítólagos drogdílert, Baráth Miklóst a televízió lejáratására.
Azóta kiderült - folytatta a szóvivő -, hogy Tóth Viktor nem bízott meg senkit, Baráth Miklós cáfolta ezt az állítást nyilatkozataiban.

Az MSZP-s politikus szerint az eddig lejátszott felvételek megrendezettek, amit a nézők láttak nem rejtett kamerás felvételek voltak a valóságról, hanem színházi előadás a televízió által kitalált sztoriról.Nyakó István szerint a Hír TV a rendelkezésére álló felvételek közül csak azokat játszotta le megvágva, amelyek saját koncepcióját erősítették.

A szóvivő szerint Baráth Miklós egy drogügyletről, vagyis egy bűncselekményről adott tájékoztatást, márpedig a jogszabályok szerint aki egy készülő bűncselekményről tudomást szerez, tájékoztatnia kell a hatóságokat. Ebben az ügyben ez történt - fűzte hozzá.

A Hír TV pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Hétfőn Helmeczy László közzétett egy hangfelvételt, amelyen a közte és a drogdíler közötti beszélgetés hallható, és amely szerinte azt igazolja, hogy nem ő, illetve megbízója kereste fel a drogdílert, hanem ez fordítva történt.

Az állítólagos drogdíler kedden Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta. Baráth Miklós azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.
Forrás: MTI