Főkapitányi jutalom

Heves megye főkapitányától pénzjutalmat kapott az a polgárőr, akinek a segítségével betörőket fogtak el; a négy férfi egymillió forint értékben vitt el szerszámgépeket az erki polgármesteri hivatal raktárából - közölte az MTI-vel a rendőrség.

Soltész Bálint, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta: július 29-én törtek be a raktárba, egy helyi polgárőr szomszédságába.

A polgárőr követni kezdte gépkocsijával a megpakolt autót, közben értesítette a rendőrséget. Amikor a betörők megálltak egy mellékutcában, a férfi kocsijával megfordult, és velük szemben, a fényszórót felkapcsolva megállt. Az autóban ülők erre menekülni kezdtek, és menet közben kidobálták az eltulajdonított holmit, köztük búvárszivattyút és fűnyírót.

A polgárőr a helyszínen maradt a rendőrök kiérkezéséig, s közölte velük a keresett autó típusát és rendszámát is.Az előállított négy férfi ellen nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indított eljárást a hevesi kapitányság.A szóvivő hozzátette: Erk község polgármestere jutalmat adott át annak az öt hevesi rendőrnek, akik előállították az elkövetőket.
Forrás: MTI