Erős határforgalom

A korábbi hetekhez hasonlóan a szabadságról hazatérő török és szerb vendégmunkások miatt erős a határforgalom Röszkén, szerda délben a belépő oldalon kétórás várakozás alakult ki - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A kilépő oldalán a forgalom folyamatos, jelenleg nem kell várakozásra számítani - mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az előrejelzések szerint csütörtökön, a belépő oldalon intenzív forgalommal lesz, egy-kétórás várakozás alakulhat ki. Pénteken, szombaton és vasárnap szintén torlódásra lehet számítani a határátkelőhelyen, a várakozási idő belépő oldalon elérheti, illetve meghaladhatja a négy, a kilépő oldalon az egy órát - közölte az alezredes.

A rendőrség a Szerbiába utazó magyar és szerb állampolgároknak a tiszaszigeti határátkelőhelyet javasolja, amely reggel 8-tól este 6-ig tart nyitva. A Szerbiába és tovább utazó magyar és külföldi állampolgároknak pedig, a gyorsabb határátlépés érdekében azt tanácsolják, válasszák a tompai határátkelőhelyet.
Forrás: MTI