Uborka helyett cigarettát szállított

Több mint 450 ezer doboz cigaretta lapult abban a német rendszámú kamionban, amely az okmányok szerint uborkát és padlizsánt szállított Görögországból Csehországba; a 177 millió forint értékű csempészárút a nagylaki határrendészek fedezték föl - tájékozta

Egy, az okmányok szerint uborkát és padlizsánt szállító német rendszámú teherautó hétfőn éjszaka jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen, a járművet átvizsgáló határrendészek a rakomány mögött azonban gyanús dobozra lettek figyelmesek - mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tételes ellenőrzés során a raktérből 454 ezer doboz cigaretta került elő, melynek értéke több mint 177 millió forint. A csempészett áru az első három raklapnyi uborka és padlizsán után harminc raklapon volt elhelyezve, úgy, hogy a cigaretta tetejére papír kartonokba uborkát pakoltak - közölte az alezredes.

A csempészett cigarettát lefoglalták, a kamiont vezető görög állampolgárral szemben a büntetőeljárást a román hatóságok folytatják le.

Forrás: MTI