Az Országos Cigány Önkormányzat közleménye

Ma, amikor a cigányság minden erejével a társadalmi béke megőrzésén fáradozik, a szélsőséges eszmék szellemiségét követő emberek magánszorgalomból, vagy utasításra, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a verbális támadások után a sorozatos terror mell

Ma már nem kielégítő számukra a mocskolódás, a gyalázkodás, a tojásdobálások, romák házaira felfestett fenyegető falfeliratok után Molotov-koktélokkal, csuklyában vagy a nélkül, orvtámadásokkal, többször lőfegyverrel keltenek félelmet kisebbségekben.


Értelmetlen, és esztelen támadás áldozata lett vasárnap este Heves megyében, Halmajugrán az a férfi is, akit fekete ruhás emberek brutálisan összevertek. Csak azért, mert cigánynak, sötétebb bőrűnek született. Az értelmetlen támadás során olyan súlyosan megsérült, hogy életét csak a gyors orvosi beavatkozás, a másodszori újraélesztés mentette meg. Az őrző-védő egyenruha mögött ott lapul a gyűlölet, a sötét szemüveggel elrejtett kutakodó szemek csak azt az alkalmat keresik, mikor csaphatnak le fegyvereikkel, ökleikkel védtelen áldozatukra. Elvárható azoktól a cégektől, önkormányzatoktól, akik ezzel a bizonyos céggel kapcsolatban állnak, hogy azonnali szerződésbontással kinyilvánítsák el határolódásukat.


Ma, a 21. század elején, alig egy emberöltőnyire a bukásra és örök kárhozatra ítélt náci szellemiség világhódításától ismét fellángolt és beférkőzött az emberek szívébe, elméjébe az emberiség legsötétebb korszakát idéző felsőbbrendűség eszméje. Nem engedhetjük meg, hogy Európa közepén álló hazánkat, a barnainges, árpádsávos, nyilaskeresztes szenny újra elöntse. A történelem bebizonyította: a fejekben kezdődött gyűlölködés, majd az egyre többször és még több helyen hangoztatott gyűlöletbeszéd után névtelen, majd nyíltan felvállalt támadások következtek, majd legvégül a füstölgő kémények látványa döbbentette rá az emberiséget arra, hogy mivé fajulhat, hova vezethet egy beteg eszme. Nem engedhetjük meg, hogy embertársaink, újra átéljék ezeket a borzalmakat, ezeket a kínokat, és a történelem tanulságai mellett még meghallgathatjuk, és meg kell hallgatnunk azoknak a tízezreknek a szavait, akik saját maguk átérezték a lágerek, munkatáborok és gázkamrák közelében tapasztalt félelmet, embertelenséget.


Ma ismét félnie kell zsidónak, cigánynak, melegnek, más politikai meggyőződésűnek. Ugyanúgy, mint a '30-as években és a második világháború alatt. A legkiszolgáltatottabb, legvédtelenebb helyzetben élő cigányság véget szeretne vetni évszázados szenvedésének, békében kíván élni. Hasznos, és nem megtűrt tagjai akar lenni a társadalomnak.


Az Országos Cigány Önkormányzat elnökeként felszólítok minden kisebbségi önkormányzati vezetőt, hogy álljon ellen a támadásoknak, a jog eszközeivel védje meg a közösséghez tartozókat, a védtelen embereket, de arra kérem a polgármestereket, a képviselőtestületek tagjait is, ne engedjék településeikre a fekete ruhába, fehér fűzős bakancsba bújt náci szellemiséget, ne asszisztáljanak az újnyilas eszme térhódításának, ne hagyják, hogy a bakancsok csattogása megzavarja településük nyugalmát.


Bízom benne, hogy Magyarország józanul gondolkodó állampolgárai egyöntetűen elutasítják a szélsőséges megnyilvánulásokat, és együtt, közösen állnak ellen a hízelkedő, de alapjaiban mocskot és hazugságot terjesztő beszédnek, gondolatnak.

Forrás: MTI-OS