Jelentős várakozás a röszkei határátkelőhelyen

Mindkét irányban jelentős várakozás alakult ki a röszkei határátkelőhelyen, a kilépő oldalon három, a belépőn három és félórás a sor - tájékoztatta szombat délelőtt a rendőrség az MTI-t.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, várhatóan ez az utolsó olyan hétvége, amikor Röszkénél mindkét irányban jelentősen megnövekszik a forgalom a hazainduló, illetve a szabadságukról visszatérő török és szerb vendégmunkások miatt. A jövő héttől a kilépő oldalon nem számítnak jelentős várakozásra, a belépő oldalon a hétvégi torlódás azonban szeptember elejéig megmarad - tette hozzá.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely schengeni külső határ, ezért az ellenőrzések elvégzése szükséges, annak ideje "a nyílt kapuk az utazóknak, zárt kapuk a bűnözőknek" elve alapján nem csökkenthető - hangsúlyozta a szóvivő.

A hatóságok az utazóknak javasolják, hogy vegyék igénybe a tompai vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet, az utóbbi csak a magyar és szerb állampolgárok számára tart nyitva 8 és 18 óra között.

Forrás: MTI