Remek magyar szereplés

Ludvig Zoltán, a magyar szövetség alelnöke szerint remekül szerepeltek a hazai versenyzők az Egerben és Egerszalókon zajló uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon.

A kontinensverseny csütörtökig tart, de a magyarok az Eb előtti vírusfertőzés miatt már egyetlen számban sem tudnak rajthoz állni. A betegség miatt a 24 tagú együttesből tizenketten kényszerültek kihagyni a viadalt.

"A körülményekhez képest nagyon jól szerepeltünk, Kanyó Dénes egy ezüst és egy bronzérme, illetve Debreceni Hajnalka második helye egészen kimagasló eredmény - mondta Ludvig az MTI-nek. - Ezen kívül a 4x100-as férfi és női felszíni váltónk olyan remek eredményt ért el, hogy még akár a tajvani Világjátékokra is kvalifikációt szerezhetünk ezekben a számokban, amire előzetesen senki sem számított."

Ludvig elmondta: a tajvani eseményre a pekingi olimpia egyes sportágaihoz hasonlóan a világranglistán elfoglalt helyezés alapján lehet indulási jogot szerezni.

Az alelnök hozzátette: a medencében rendezett viadalok során tizenhét felnőtt és három junior világcsúcs dőlt meg, ezenkívül nyolc új kontinensrekord született.

Ezen a héten rendezik a nyílt vízi viadalokat. Hétfőn a 4x3000 méteres váltót a férfiaknál és a nőknél is nagy fölénnyel nyerték az oroszok.
Forrás: MTI