Ötvenezredik látogató a Jégkorszakon

Ötvenezredik látogatóját fogadta a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című interaktív kiállítása pénteken; a családjával érkező Kranz Imrét az intézmény dolgozói egy hűtőszekrénnyel lepték meg.

A négyfős budapesti család tagjai a pénztárnál tudták meg, hogy közülük került ki az ötvenezredik látogató; elmondásuk szerint régen jártak a Magyar Természettudományi Múzeumban, de a jégkorszakról szóló kiállítás nagyon vonzotta őket. A szerencsés családot Matskási István főigazgató fogadta és vezette körbe a tárlaton.
A november 17-ig látogatható Jégkorszak című kiállításon főként a globális klímaváltozással kapcsolatos tévhiteket kívánják tisztázni, és a jégkorszakról szóló ismereteket bővíteni.
A több mint 200 tárgyat felvonultató tárlatot eddig még be nem mutatott eredeti jégkori emlőscsontvázak, egyebek mellett mamut, óriásszarvas, barlangi medve, barlangi oroszlán és gyapjas orrszarvú koponyája, tudományosan hiteles állatrekonstrukciók, kardfogú tigris, barlangi hiéna és mamutbébi életnagyságú modelljei, pézsmatulok- és jávorszavas-preparátumok teszik még izgalmasabbá.
Az interaktív tárlat minden korosztálynak szóló felfedező, nyomozó út; a látogató a jelen környezetéből a legutóbbi jégkorszak klimatikus, környezeti változásait nyomon követve ismét a jelenbe jut el, miközben megismeri a változások tendenciáit, különös tekintettel a klímaváltozásokra.
Forrás: MTI