Abortusz az net segítségével

Az abortuszt tiltó országokban a nők egy része az internetet használja fel arra, hogy hozzájusson a nem kívánt terhességét megszakító tablettákhoz - írja egy brit orvosi szaklap.

Több mint hetven, az abortuszt tiltó országból vannak vevői a Women on Web elnevezésű honlapnak, amely az egyik legnagyobb ebben a kategóriában.

A British Journal of Obstetrics and Gynaecology című orvosi folyóirat munkatársai megkérdeztek négyszáz, a neten vásárló nőt. A felmérés szerint 11 százalékuknak sebészi beavatkozásra volt szüksége a gyógyszer használata után, vagy a nem teljes abortusz, vagy az erős vérzés miatt.

Mintegy kétszáz nő a tapasztalatairól is beszámolt, 58 százalékuk egyszerűen hálás volt a lehetőségért, hogy ily módon megszakíthatta nem kívánt terhességét, míg 31 százalékuk stresszes állapotba került, amelyet azonban elfogadhatónak érzett.

A Women on Web kizárólag az abortuszt tiltó országokba küld pirulákat, és csak olyan nőknek, akik kijelentik, hogy kilenc hetesnél fiatalabb a terhességük.

Bár a vásárlók tapasztalata szerint a honlap végigkíséri a szer felhasználását, egyes szakemberek aggályosnak és veszélyesnek tartják az abortuszpirulák ellenőrizetlen alkalmazását mellékhatásai és a lehetséges szövődmények miatt.
Forrás: MTI