Indul a BalaTONE

Ha a jelenlegi igen zord időjárás az előrejelzéseknek megfelelően javul, a tavalyi közönség duplájára, mintegy 20 ezer fesztiválozóra számítanak a csütörtöktől vasárnapig tartó zánkai BalaTONE szervezői - tájékoztatta Tamás Dorka, a fesztivál sajtófelelős

A sajtófelelős szerint nem bizonytalanította el az időjárás a fesztiválra indulókat, már több száz elsőként befutó várja a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban a napsütést és a jó programokat, amelyre minden esélyük megvan. Az előrejelzések szerint ugyanis csütörtöktől napról-napra melegszik majd az idő, a következő négy napban pedig földön, vízben és levegőben zajlanak majd az események Zánkán.


Nappal lesz quadpark, wakeboard-pálya, strandröpi, vízifoci, KONA Kerékpártalálkozó és Fundango Waterjump, este pedig öt színpadon a klasszikus rocktól az underground és urban style együtteseken át a deszkás zenékig több mint száz hazai és külföldi fellépő szórakoztatja majd a bulizni vágyó fiatalokat.


Fellép többek között a dániai Beatsteaks, a holland Noisia and Teebee (NL), az amerikai The Real McKenzies, Nagy-Britanniából DJ Vadim, DJ Hyper, a Cagedbaby, a Freeform Five és a Zion Train, illetve a Tankcsapda, a Quimby, a PASO, a Kiscsillag, a Belga és a Zagar is.


A fesztivál szervezői és a MÁV-Start Zrt. között létrejött megállapodásnak köszönhetően vasúton 50 százalékos menettérti kedvezménnyel juthat el bárki a BalaTONE fesztiválra, és a rendezvény napjain, az intercity járatok kivételével minden vonat megáll majd Zánkafürdőn, a volt úttörőváros állomásán. A MÁV-Start a fesztiválon önálló standdal lesz jelen, tájékoztatást nyújtva a vasúti közlekedésről, és lehetőséget teremtve internetes vasúti menetjegy-vásárlásra.


Tamás Dorka arról is beszámolt, hogy a BalaTONE Fesztivál YouTONE reklámfilm-versenye lezárult, amelyen 25-en nyertek VIP bérletet a Balaton-parti mega-bulira. A beküldött reklámfilmeket - melyeknek ötletes formában tartalmaznia kellett a fesztivál legfontosabb tulajdonságait: baráti ár, vízpart, jó programok, jó társaság - a fesztivál zsűrije és a Raygun ügynökség szakemberei értékelték. Az előzetes várakozásoknál sokkal több pályamű, összesen 50 házi reklámfilm érkezett be az elmúlt másfél hétben, amelyek megtekinthetők a http://www.balatonefestival.hu/youtone internetes oldalon.

Forrás: MTI