Hídavató

Négy év után újraavatják a mostari Öreg hidat az európai cirkusz fesztivállal, szimbolizálva a város horvát és bosnyák lakosságának kibékülését és közös életét.

Akrobatákkal, zenével, tánccal, vallási, kulturális és etnikai csoportok felvonulásával kezdődött kedden este a színes parádé.

 A Neretva-folyó mentén fekvő város a délszláv háború idején két részre szakadt, egy muzulmán és egy katolikus városrészre. Az Európai Unió ezen a szétszakítottságon próbál ilyen módon is segíteni - mondta a Nezavisne Novine című szarajevói napilapnak Sasa Gavric, az egyik szervező, a boszniai Goethe Intézet munkatársa.

A Goethe Intézet mellett a szarajevói német nagykövetség, a Francia Intézet és a nagykövetség, valamint az osztrák diplomáciai misszió is részt vállalt a cirkusz fesztiválból.

Akrobaták, bűvészek és utcaszínházasok Bosznia-Hercegovinából, Ausztriából, Svájcból, Szlovéniából, Belgiumból, Horvátországból és Olaszországból fogják szórakoztatni kicsiket és nagyokat, muzulmánokat és katolikusokat három napon át Mostarban.
Forrás: MTI