Jótékonysági koncertet ad Simonyi András

Jótékonysági koncertet ad Washingtonban Simonyi András volt magyar nagykövet zenekara, a Coalition of the Willing az "elfeledett politikai foglyok" megsegítésére

A gitáron játszó volt nagykövet, aki jelenleg a Korda Filmstúdió igazgatótanácsának elnöke, amerikai biztonságpolitikusokkal játszik majd együtt egy belvárosi klubban. "A koncert bevételét a Burmában és Kubában raboskodó, elfeledett politikai foglyok javára ajánljuk fel" - idézte Simonyi Andrást a The Washington Times című amerikai napilap hétfői számában.


Simonyi András mellett a Coalition of the Willing együttesben szintén gitáron játszik Jeff "Skunk" Baxter, a Steely Dan és a Doobie Brothers együttesek tagja, ma a Pentagon rakétavédelmi tanácsadója, illetve Daniel Poneman volt elnöki tanácsadó. Lincoln Bloomfield volt külügyi államtitkár-helyettes basszusgitározik, Dan McDermott jogász és bankár pedig dobol a zenekarban.
Washingtoni nagyköveti ideje alatt, 2002 és 2007 között Simonyi András több jótékony célú koncertet adott zenekarával az Egyesült Államokban. 2005 őszén az ország déli részét sújtó hurrikánok károsultjainak javára koncerteztek Clevelandben. 2006 tavaszán Washingtonban a pulmonális hipertónia kutatásának támogatására, majd decemberben a nagykövetségen tartottak árveréssel egybekötött jótékonysági rockkoncertet a néhány hónappal korábban a budapesti műegyetemi tűzben elhunyt magyar tűzoltók emlékére.

Forrás: MTI