"SZÁNDÉKOS NYILVÁNTARTHATATLANSÁG"

Bátran ki merjük mondani, hogy elsősorban nem a "szem előtt lévő területek" gyommentesítésével van probléma, hanem az önkormányzatok vagy nagy kiterjedésű zöldterülettel rendelkező intézmények határterületeivel. Jelenleg az egész országban mindösszesen 12

Gyakran allergiás betegek, vagy lelkiismeretes egészségek oldják meg a hatóság helyett a felderítés problémáját, felkutatva a gyomos terület tulajdonosát is, megtakarítva ezzel a hivatalos eljárás jelentős időigényét. A civil leleményesség a hatóság legkomolyabb segítője, bizonyítja ezt a zöldszámunkra érkező sok hívás.

Ezért sürgetjük már hosszú évek óta a hatékonyabb koordinációt, és a munka valós igényének megfelelő létszám biztosítását. Az utólagos pénzügyi beszámoltatás helyett, napi hirtelen feladatokkal megbirkózni képes csapatokra és folyamatos ellenőrzésre van szükség.Indokolt lenne a környezetvédelmi hatóság nagyobb mérvű bevonása a parlagfű ellenes küzdelembe, különösen a vízpartok, hulladéklerakók gyomtalanítása és a védett természeti területek (beleértve a Natura 2000 területeket is)zavartalanságának biztosítása érdekében.

Zöld szám: 06-80-204-355

Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület
Forrás: MTI