Szamba a San Siróban Ronaldinho tiaszteletére

Negyvenezer néző előtt, tűzijáték közepette fogadták Milánóban Ronaldinhót. Az aranylabdás brazil labdarúgó bemutatásáról "Szamba a San Siróban" címmel számolt be az olasz napilap, a "La Gazzetta dello Sport".

"Most már Milánó az otthonom!" - kiáltotta a mikrofonba a 28 éves labdaművész a közönség éljenzése közepette, majd azzal folytatta, hogy győzni jött az olasz városba. Mint elmondta, mivel mindenképpen ott akart lenni az olimpián, ezért klubcseréjében az is közrejátszott, hogy a Milan - ellentétben a Barcelonával - elengedi őt Pekingbe.

Az itáliai egyesület egyébként úgy egyezett meg a Barcelonával, hogy a 21 millió euró fix összegen felül további 4 milliót az eredmények függvényében fizet a katalánoknak. A 28 éves labdazsonglőr négy évre kötelezte el magát a piros-fekete klubhoz, az első három évben 19,5 millió euró üti a markát.

Carlo Ancelotti vezetőedző kijelentette: nem aggódik amiatt, hogy Ronaldinhónak jelenleg súlyfeleslege van. Szerinte hamar le fogja adni a fölös kilókat és biztos abban, hogy a következő idényben legalább 40-45 mérkőzésen játszani fog.
Forrás: MTI