Korábban is volt már rosszul Kolonics György

Keddi tragédiáját megelőzően is előfordult, hogy edzésen elájult Kolonics György. Hüttner Csaba, korábbi világbajnok kenus a TV2 szerda reggeli magazinműsorában beszélt a 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnokról, megemlítve, hogy többször voltak ros

Kolonics ugyanakkor rendszeresen járt orvoshoz, így minden ilyen esetben is kivizsgáltatta magát, ám soha nem találtak nála semmilyen problémát.

Kovács Katalin olimpiai aranyérmes kajakos a Nemzeti Sportban emlékezett úgy, hogy három éve a 15-szörös világbajnok kenus rosszul lett egy tréningen, ám a terheléses vizsgálat mindent rendben talált nála.

A szakág emblematikus alakja két hete átfogó kivizsgáláson vett részt a Sportkórházban, eredményei ezúttal is kifogástalanok voltak.

Kolonics György kedden délelőtt edzésen egy 500 m-es résztáv után panaszkodott szédülésre, majd átszállt edzőjének, Ludasi Róbertnek a motorcsónakjába, ahol elveszítette eszméletét. Azonnal mentőt hívtak hozza, trénere és társa Kozmann György pedig szívmasszázzsal próbálták újraéleszteni, ám sem nekik, sem a kiérkező mentőknek nem sikerült megmenteni az életét. Halálát az első diagnózisok szerint hirtelen szívleállás okozta.
Forrás: MTI