Évi egymilliárt forint megtakarítás

Kecskeméti cég nyerte a város első központosított közbeszerzési eljárását; évente akár egymilliárd forint megtakarítást is elérhet a város a beszerzések központosításával - közölte Zombor Gábor polgármester szerdán az MTI-vel.

Az étkezési utalványokra meghirdetett közbeszerzési eljárással a város jól járt, mert hároméves periódust tekintve több mint 45 millió forintot takarít meg az önkormányzat, miközben helyzetbe hoz egy helyi vállalkozást - mondta Zombor Gábor.

Hozzátette: Kecskemét közgyűlése 2006 végén döntött arról, hogy az önkormányzat hivatala és intézményei központosított közbeszerzéssel vásárolnak termékeket és szolgáltatásokat, melyek révén évente akár egymilliárd forint megtakarítást is elérhet a város.

A polgármester emlékeztetett arra:, hogy eddig az önkormányzat hivatala és intézményei önállóan intézték a beszerzéseiket, melyek összege éves szinten több mint hétmilliárd forint volt.
Kecskeméten a bérkiegészítésként nyújtott étkezési utalványt ettől az évtől minden közalkalmazott egységesen kapja.

Metzinger Éva jegyző beszámolt arról, hogy egy évig tartó munka előzte meg az első központosított tender kiírását, hozzátéve, a jövőben 100-150 hasonló kiírás lesz a városban.
Metzinger Éva szerint a kidolgozott eljárás önálló szellemi termék, amelyet pénzért értékesítenek majd az érdeklődő önkormányzatoknak.
Forrás: MTI