Elfogadhatatlan a kormány költekezése

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány mintegy kétmilliárd forintot költ a következő néhány hónap alatt újabb kommunikációs akciókra annak érdekében, hogy elhitesse az emberekkel: minden rendben van - jelentette ki Balsai István, a párt országgy

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egymilliárd forintot pocsékol el arra, hogy az olimpia idején különböző reklám bevásárlásokkal népszerűsítse a kormány munkáját, az "úgymond nemzeti fejlesztés" eredményeit - fogalmazott Balsai István az NFÜ épülete előtt.
Hozzátette: a hírek szerint a Miniszterelnöki Hivatal további mintegy 900 millió forintot költ a kormány tevékenységének népszerűsítésére.

A részletekről szólva a politikus azt mondta, a napokban jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a kormány újabb csaknem 583 millió forintot fordít úgynevezett kreatív média tevékenységre, amellyel szintén a saját magát kívánja népszerűsíteni. Megemlítette azt a szerdai hírt is, hogy a kabinet újabb 300 millió forintot szán "médiabevásárlásra", reklámakciókra.

Az elköltött összeg összesen mintegy kétmilliárd forint, amit a kormány 2-3 hónap alatt fog "szétszórni arra, hogy a saját gyalázatos tevékenységével szemben megpróbálja elhitetni az adófizetőkkel és a választókkal, minden rendben van" - fogalmazott Balsai István.

Megjegyezte: a Fidesz-KDNP naponta tesz javaslatokat arra, hogy az emberek terheit legalább részben mérsékelje a kormány. Mint mondta, a kormány szerint a terhek csökkentésére nincs fedezet, ám a Fidesz úgy látja, megvan a pénz erre a célra, hiszen a "vágtató infláció, és az árakra rakódó áfabevételek sokszorosan meghaladják a kormány elképzeléseit, lenne miből enyhíteni a választók terheit".

Balsai István kijelentette: a kormány hűtlenül kezeli az adófizetők pénzét, hiszen úgy rendelkezik e felett, hogy annak semmi haszna nincsen. Hozzátette: van ilyen tényállás a magyar büntető jogban.

Kérdésre válaszolva - miért nem tesz feljelentést a Fidesz - az ellenzéki képviselő azt mondta, erre megvannak a megfelelő szervek, van ügyészség 1800 ügyésszel, 30 ezres létszámú rendőrség, ennek nagy része nyomozó feladatot lát el, és ott vannak a bíróságok, valamint egyéb, különböző speciális nyomozó szervek.

Mi országgyűlési képviselők vagyunk, nem feljelentő hatóság. A képviselőknek nem feladatuk a feljelentés megtétele - közölte Balsai István.
Forrás: MTI