Állatkerti támogatások

Állatgyógyászati termékekkel, vakcinákkal ajándékozta meg több millió forint értékben a Fővárosi Állat-és Növénykert mellett nyolc vidéki város állatkertjét az egyik vezető állatoltóanyag-gyártó és -forgalmazó cég.

Számos olyan betegség és veszély fenyegeti az állatkertekben élő vadállatokat, amelyek megelőzése és kezelése jelentős anyagi ráfordítással jár.

A veszettség például az emlősállatok gyógyíthatatlan vírusos megbetegedése, amely az emberre is közvetlen fenyegetést jelent. A veszettségben megbetegedett ember vagy állat gyógyíthatatlan, ezért a megelőző jellegű védőoltás az egyetlen védekezési lehetőség.

Az Intervet évek óta nyújt támogatást az állatkerteknek. Idén több millió forint értékben juttatott állatgyógyászati termékeket, vakcinákat a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett nyolc vidéki város - Debrecen, Győr, Jászberény, Pécs, Miskolc, Budakeszi, Szeged és Veresegyháza - állatkertjének. A pontos összeget a cég nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Az adomány kapcsán Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője elmondta: a városligeti intézmény minden évben jelentős összeget költ állatgyógyászati készítményekre, vakcinákra, így a finanszírozás szempontjából nagyon lényeges, hogy ehhez támogatást kaptak.

Az adomány az állatkert éves gyógyszerigényének hozzávetőlegesen egynegyedét fedezi.
Forrás: MTI