Dögölj meg, kicsim!

Álházasság, egy boldogtalan kapcsolat, egy potenciális bérgyilkos, aki krupié, és egy ördögi terv - ezek az alapelemei annak a bizarr ügynek, amelyben most hozott döntést egy ír bíróság.

Öt évvel azután, hogy szívműtéten esett át, PJ Howard, az ír milliárdos találkozgatni kezdett Sharon Collinsszal, ám boldogságuk nem tartott sokáig: a nő még ugyanabban az évben panaszkodni kezdett arról, hogy kedvese prostituáltakkal, transzvesztitákkal van kapcsolatban, és swingerklubokba jár.

Mindennek ellenére Sharon Collins nagyon szeretett volna feleségül menni jómódú párjához, így az internet segítségével a maga számára kiállíttatott egy mexikói keltezésű házassági anyakönyvi kivonatot, amelyben Sharon Howardként szerepelt.

Néhány hónappal később aztán arra az elhatározásra jutott, hogy megöleti férjét. Ismét az internetet hívta segítségül: egy amerikai honlapon olyasvalakit keresett, aki hajlandó lett volna elvégezni helyette - jó pénzért - a piszkos munkát.

Egy magát Tony Lucianónak nevező férfival vette fel a kapcsolatot, akiről azonban később kiderült, hogy valójában Essam Eidnek hívják, egyiptomi származású, és Las Vegasban dolgozik krupiéként.

A nő azt szerette volna, ha a "bérgyilkos" balesetnek állítja be PJ Howard és a férfi két, előző házasságából született fia halálát: elmesélte a férfinak, hogyan él a párja, merre jár, milyen napirendet követ, "Tony Luciano" pedig mérget javasolt a gyilkossághoz, olyat, ami szívrohamot vált ki az áldozatnál.

A "bérgyilkos" végül 2006 szeptemberében Írországba repült és kirabolta PJ Howard családi vállalkozásának irodáját, számítógépeket is magával vitt. Később találkozót szervezett a férfi egyik fiával, Roberttel, és elárulta neki: tudja, hol vannak az ellopott tárgyak, és arra fogadták fel, hogy megölje őket, ám eltekint ettől, ha kap 100 ezer eurót.

PJ Howard, értesülve a történtekről, azonnal jelentkezett a rendőrségen, bejelentése hatására pedig nemzetközi nyomozás kezdődött az ügyben, amelyben az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda is részt vett. Sharon Collins ellen végül tavaly februárban gyűlt össze elég bizonyíték ahhoz, hogy őrizetbe vegyék és bíróság elé állítsák.

A nő ellen felhasználták azokat az e-maileket is, amelyeket az Essam Eid által ellopott számítógépeken találtak, és amelyekben olyanokat írt: "A fiai szenvedni fognak. Nem akartam, hogy így legyen, de tudom, ha a férjem meghal, ők cseszekednének velem".

Sharon Collinst és a magát bérgyilkosnak kiadó krupiét bűnösnek találta az ír bíróság, ítéletet azonban még nem hirdetett. A nő mindenesetre elhatározta: könyvet ír a különös történetről.
Forrás: MTI