Barrikáddal tiltakozott

Köveket és földet hordott a homokbányához vezető út egy szakaszára Mihelisz András helyi gazda a baranyai Himesházán csütörtökön, hogy így tiltakozzon a földjében okozott károk és a szerinte elviselhetetlen teherforgalom miatt.

Csak azt a törmeléket távolítom el, ami engedély nélkül a földemre került - közölte a termelő, majd felszállt munkagépére, a földút telekhatárán belül eső részét felbontotta és az útra szórta.

Michelisz András elmondta: az bosszantotta fel, hogy a mintegy másfél kilométeres utat az elmúlt időszakban kiszélesítették annak érdekében, hogy ott gyorsabban haladhassanak az M6-M60-as autópálya építéséhez alapanyagot szállító teherautók.

Hozzátette, hogy bár a telektulajdonosok hónapokkal ezelőtt jelezték az építőknek, a szállítóknak, hogy a földben és a vetésben egyaránt károk keletkeznek, sőt, több helyen munkagépeikkel nem tudnak a telkükre hajtani, érdemben nem történt semmi.

Beréti István gazda a helyszínen azt mondta: nehezményezik azt is, hogy tapasztalataik szerint a napi 400-500 járművet jelentő teherforgalom nagy része nem az erre a célra épült elkerülő úton, hanem Himesházán keresztül folyik, zavarva a lakók nyugalmát és veszélyeztetve a biztonságos közlekedést.
Forrás: MTI