Minden negyedik embernek lehet üdülési csekkje

A Nemzeti Üdülési Alapítvány átadta tulajdonosának az idei egymilliomodik üdülési csekket. A munkáltatók az első félévben több mint kétmilliárd forint értékben vásároltak csekket. Az alapítvány elnöke úgy véli: év végére legalább kétmillió ember kaphat il

Átadták tulajdonosának az idei egymilliomodik üdülési csekket. A Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke szerint az év végére akár 2-2,5 millió embernek is lehet üdülési csekke. Noha ez nagyon messze van attól, hogy mind a 10 millió állampolgár rendelkezzen ilyen lehetőséggel, mégis egyre többen vásárolnak majd üdülési csekket - jelezte az elnök.

Karácsony Mihály elmondta: januártól kezdve fut fel az érdeklődés, és június végén van a csúcs, ekkor vásárolják a legtöbb csekket a cégek, idén eddig 25 milliárd forintért.

Hozzátette: most egy kis szünet következik az eddigi évek tapasztalata alapján azonban október-november folyamán újra megnő a vásárlási kedv, hisz ekkor már látják a cégek, hogyan alakul az éves mérlegük. De a megelégedett alkalmazottak is kedvező híreket visznek a munkáltatóknak.

Ezért gondolom azt - mondja Karácsony Mihály -, hogy év végére 2-2,5 millió felhasználó is lehet, azaz megduplázódhat a csekktulajdonosok száma.
Forrás: InfóRádió